وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

تغذیه نامناسب خطر سوءتغذیه و کمبود ریز مغذی ها را در کودکان افزایش می دهد

تغذیه نامناسب برنامه غذايي نامناسب مي تواند موجب اختلال در تعادل انرژي شده و خطر سوء تغذيه، کمبود ريز مغذي ها،اضافه وزن و چاقي را در کودکان افزايش دهد.

به گزارش وب دا، سرپرست گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد اظهار داشت: برنامه غذايي نامناسب از جمله مصرف بي رويه فست فودها(سوسيس،کالباس، انواع پيتزا، ساندويچ ها)،‌غذاهاي شور و پرنمک، مواد قندي و شيرين مي تواند خطر اضافه وزن و چاقي، چربي خون بالا، فشار خون بالا، بيماري هاي قلبي و عروقي و سرطان ها را افزايش دهد.

دکتر هما کاوه افزود : علاوه بر آن ،کم خوري و بد خوري هم ممکن است خطر ابتلا به سوء تغذيه و کمبود ريز مغذي ها را افزايش دهد که اين امر بر سلامت، يادگيري، حافظه و عملکرد دانش آموزان در مدرسه تاثير مي گذارد.

وي همچنين با تاکيد بر رعايت بهداشت مواد غذايي در پايگاههاي تغذيه اي مدارس خاطر نشان کرد: رعايت نشدن اصول بهداشتي در تهيه و مصرف مواد غذايي مي تواند انواع آلودگي هاي ميکروبي را به همراه داشته که با عوارضي همچون تهوع، استفراغ، اسهال، اختلالات گوارشي همراه شده و درنهايت سلامتي دانش آموز را به خطر اندازد.

سرپرست گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با توصيه به دانش آموزان نسبت به رعايت بهداشت در محيط مدرسه اظهار داشت: شستشوي دست ها قبل از مصرف مواد غذايي و ميان وعده ها،اجتناب از خريد مواد غذايي غير بهداشتي(لواشک، آلوچه، فلافل، سمبوسه) از دوره گردها،توجه به داشتن برچسب هاي بهداشتي در زمان خريد مواد غذايي و خوراکي و اجتناب از خريد آب ميوه ها از مکان هاي فاقد کارت بهداشتي از جمله توصيه هايي است که بايد براي حفظ سلامتي دانش آموزان به آن توجه کنند.

دکتر کاوه با بيان اينکه در پايگاههاي تغذيه سالم مدارس عرضه و فروش مواد غذايي زيان آور ممنوع است اظهار داشت: بر اين اساس عرضه و فروش  انواع پفک ، چيپس سيب زميني و ذرت، انواع يخمک، نوشابه هاي گاز دار و ماء الشعير، دوغ گاز دار، آدامس هاي حاوي مواد قندي، سوسيس و کالباس، انواع لواشک، آلو و آلوچه فاقد شرايط بهداشتي، آب نبات هايي که به سطح دندان مي چسبد، انواع آب ميوه ها، فلافل، سمبوسه، اشترودل، بستني يخي، پاستيل ، خيارشور و سس در پايگاههاي تغذيه سالم مدارس ممنوع است.

گفتني است: يکم الي هفتم ارديبهشت هفته سلامت با شعار ايمني غذا از مزرعه تا سفره نامگذاري شده است. /140/201

 

نسخه چاپي ارسال به دوست

سه شنبه ١ ارديبهشت ١٣٩٤ - ١٠:٤٤ / شماره خبر: ١٢٤٥٠٢ / تعداد نمايش: 2250

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج