وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

دانشگاه علوم پزشکی گیلان

گیلان/ سمینار آموزشی "امنیت غذایی و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر " در رشت برگزار شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا): سمینار یک روزه " امنیت غذایی و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر " صبح امروز- سه شنبه، به همت معاونت غذا و دارو و مشارکت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با محوریت نقش امنیت غذایی در ارتقای سلامت جامعه، راهکارهای بهبود شیوه زندگی با تغذیه مناسب، اهمیت کنترل مقدار مصرف قند، چربی، نمک و اسید چرب ترانس در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر با توجه به طرح نشانگرهای رنگی درج شده روی لیبل محصولات غذایی تولیدی کارخانجات با حضور کارشناسان تغذیه در سالن اجلاس معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد.

دکتر زهرا حصاری – معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان این سمینار آموزشی، گفت: امنیت غذایی در حفظ و ارتقای سلامت جامعه موثر بوده و با برنامه ریزی و اقدامات به موقع می توان از میزان شیوع بیماری های غیر واگیر که در گروه امنیت غذایی هستند، کاست. وی ادامه داد: تغذیه ناسالم می تواند عامل بسیاری از بیماری های غیر واگیر باشد، که مردم برای در امان ماندن از این بیماری ها باید در مصرف مواد غذایی پر چرب، پر نمک و شیرین بیشتر دقت کنند و نشانگرهای رنگی موجود در روی بسته بندی های مواد غذایی نیز می تواند یک راهنما مناسب برای آنان باشد.

دکتر علی صدر- سرپرست کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این سمینار اظهار داشت: با تشگیل کارگروه سلامت و امنیت غذایی در سال 1387 که جایگزین شورای بهداشت استان ها شد، امنیت غذا و تاثیر آن برسلامت بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.

وی ادامه داد: با توجه به ویژگی های جغرافیای و وضعیت کشاورزی استان گیلان و مصرف کود و سمومی که پس از مصرف در مزارع به آب های زیر زمینی راه پیدا می کنند و بر محصولات کشاورزی و تولیدات دامی تاثیر می گذارند، توجه خاص به این امر را در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان دو چندان کرده است.

دکتر زهرا محتشم امیری – عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، نیز با اشاره به شیوع گسترده بیماری های غیر واگیر در دنیا، گفت: تغییر سبک زندگی و مساله تغذیه دو عامل اساسی در روند رو به رشد این بیماری ها نقش دارند و در کشور ما و علی الخصوص در استان گیلان، دیابت، فشار خون و بیماری های قلبی عروقی در صدر بیماری های غیر واگیر قرار دارند و هر روز هم بر دامنه گسترش آن ها افزوده می شود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: پیشگیری از بیماری های غیر واگیر یک سرمایه گذاری حیاتی است، چرا که این بیماری ها درمان ندارند و پس از ابتلا، تمام اقدامات و هزینه ها فقط برای کنترل بیماری در فرد مبتلا است. وی ادامه داد: آمارها نشان می دهد ابتلای به بیماری های غیر واگیر در قشر فقیر، غنی جامعه روستایی و شهری چندان تفاوت ندارد و زنان بیشتر از مردان درگیر این بیماری های هستند.

وی تنها راه در امان ماندن از بیماری های غیر واگیر را تغییر سبک زندگی سالم و فعالیت بدنی مستمر دانست و افزود: با مصرف بیشتر میوه ها، سبزی ها، غذاهای کم نمک و کم شیرین و محدود کردن فست فودها سعی کنیم تا به این بیماری ها دچار نشویم .

در ادامه دکتر رضا امانی – عضو هیات علمی و رییس مرکز تحقیقات امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این همایش در مورد چاقی، شناسایی پیامدها و پیشگیری از بیماری های مرتبط با چاقی به صورت علمی به سخنرانی پرداخت./ب

نسخه چاپي ارسال به دوست

چهارشنبه ٢٦ ارديبهشت ١٣٩٧ - ١٤:٢٨ / شماره خبر: ١٧٦٨٠٥ / تعداد نمايش: 53

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج