وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

مطلب مندرج در روزنامه همشهري

نظارت بر توليد سوسيس و كالباس ضعيف است

 

            پيرو درج مطلب با عنوان:« نظارت بر توليد سوسيس و كالباس ضعيف است» مورخ 29/11/92 خواهشمند است دستور فرماييد براي روشن شدن افكار عمومي نسبت به درج پاسخ به شرح ذيل اقدام و همكاري لازم صورت گيرد.

 

متن پاسخ

طبق پاسخ سازمان غذا و دارو ، نظارت بر توليد و توزيع كليه مواد غذايي و از جمله فرآورده‌هاي گوشتي در اين سازمان در سه سطح كنترل ورود مواد اوليه و خام مورد استفاده در توليد فرآورده‌هاي گوشتي، نظارت در حين توليد و نظارت در سطح عرضه (pms) انجام مي‌شود.

لازم به ذكر است در سطح اول کلیه مواد خام مصرفی از جمله گوشت خام (مرغ و گوشت قرمز) و فرآورده‌های پودری، سویا، شیرخشک و سایر مواد اولیه مجاز همگی می بایست از محل های دارای مجوزهای مربوطه از جمله مجوز سازمان دامپزشکی و پروانه ساخت از سازمان غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی مربوطه دریافت گردند.

شايان ذكر است در سطح دوم، بازرسان معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی کشور بطور مستمر و ادواری از کارخانجات تولید کننده فرآورده‌های گوشتی بازدید به عمل آورده و شرایط تولید از جمله مواد اولیه مورد استفاده، شرایط بهداشتی خطوط تولید، شرایط بهداشتی کارگران، محیط کار، دستگاه‌ها و ماشین آلات را به طور مرتب مورد کنترل و ارزیابی قرار می‌دهند و مستندات حاصله در این موارد در بازدیدهای ادواری بازبینی می شود. مضافاً اینکه بر اساس قانون مواد خوردنی و آشامیدنی، مسئولین فنی مستقر در واحدهای تولیدی موظفند در تمام ساعات فعالیت کارخانه‌ها در واحد حضور و نظارت کافی و موثر بر کلیه مراحل تولید داشته باشند و چنانچه آزمایشگاه واحد تولیدی توانایی انجام برخی آزمون‌های خاص را نداشته باشد، مجاز است تا با آزمایشگاه‌های مورد تائید وزارت بهداشت جهت انجام آن آزمون‌ها، قرارداد معتبر منعقد و نمونه محصولات یا مواد اولیه خود را در طی فواصل زمانی تعیین شده به آن آزمایشگاه‌ها ارسال نماید.

در پايان، در سطح سوم، فرآورده های گوشتی واحد تولیدی از جمله سوسیس و کالباس طی برنامه‌های زمان‌بندی مشخص از سطح عرضه نمونه برداری و جهت مطابقت با معیارهای بهداشتی مربوطه به اداره کل آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو  و نیز آزمایشگاه‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارسال می‌شود و در صورت عدم مطابقت با کلیه معیارهای بهداشتی مربوطه، اقدامات قانونی لازم انجام می‌گیرد.

لازم به ذكر است با توجه به انجام کلیه کنترل‌های بهداشتی لازم در تمامی مراحل فوق الذکر، مقتضی است چنانچه در سطح عرضه مغایرتی با استانداردهای مربوطه مشاهده گردید، مراتب جهت بررسی و انجام اقدامات قانونی لازم به این سازمان منعکس تا در اسرع وقت رسیدگی گردد.

 

 

 

نسخه چاپي ارسال به دوست

سه شنبه ٢٧ اسفند ١٣٩٢ - ١٢:٥٢ / شماره خبر: ١٠٤٧٣٣ / تعداد نمايش: 2478

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج