وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

جلسه آموزشی برای روزه داران و نمازگزارن در مسجد دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

آنچه که باید درباره بیماری تب کریمه کنگو بدانیم از زبان دکتر شایسته

بنا به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در پی انتشار اخباری درباره شیوع بیماری تب کریمه کنگو در چند استان کشور در طی روز های گذشته، جلسه آموزشي آشنايي با اين بيماري، بعد از نماز جماعت ظهر و عصر امروز چهارشنبه ۱۳۹۶/۰۳/۱۰ در مسجد شهداي گمنام دانشگاه براي همکاران روزه دار و نمازگزار برگزار شد.
مدیرگروه بیماریهای واگیر دانشگاه در این جلسه آموزشی با بیان اینکه اين بيماري چندمرحله دارد گفت: بيماري معمولا با تب شروع و همراه با بدن درد، لرز، گوفتگي عضلات به ويژه ساق پا وساير علائم ... است و بخش مشخصه آن خونريزي هايي هست که در مراحل بعدي ايجاد مي شود
دکتر مجید شایسته با اظهار اینکه شروع بیماری ممکن است مثل یک سرماخوردگی یا آنفلوانزای معمولي باشد اضافه کرد: پزشک در ابتدا ممکن است هيچ شکي به اين بيماري نکند مگر اينكه سوالاتي درباره سابقه تماس بيمار با خون، ترشحات، دام، كنه و... بپرسد.
وی مهمترین راه های انتقال بیماری را اینگونه عنوان کرد: گزش کنه، که در واقع ویروس را می توانند از پستانداران زیادي بگيرد و با گزش خود به انسان يا ساير دام ها منتقل کند
مدیر گروه بیماری های واگیر با بیان اینکه بیماری مي تواند در بز، گوسفند، گاو و در بين پرندگان شترمرغ باشد گفت: گوسفند و دام هيچ علائمي ندارند و اگر دامي در زماني که ويروس در بدنش وجود دارد ذبح شود، اين خون و همچنين لاشه، ترشحات و گوشت دام مي تواند آلوده کننده باشد.
دکتر شایسته اضافه کرد: انسان ها و افرادی هم که مبتلا شوند، ترشحات آنها به شدت آلوده کننده است و اگر این بیماری به بیمارستان برسد می تواند یک عفونت گسترده ایجاد کند
وی  با بیان اینکه تمام افراد به ویژه کسانی که با گوشت در تماس هستند مثل دامداران، قصابان و... در معرض خطر بیماری هستند،  به موارد جلوگیری از ابتلاء به بيماري اشاره کرد و گفت: مهمترين مساله اين است که ذبح دام در جايي مطمئن و مراکز زير نظر دامپزشکي انجام شود و چون گوشت، جگر و تمام  امعا و احشاء دام مي تواند آلوده کننده باشد بهتر است اين گوشت در مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در يخچال گذاشته شود و بعد تيکه شود
مدیر گروه بیماری های دانشگاه با تاکید بر اینکه به محض ذبح دام، گوشت نباید خرد و تیکه نشود اضافه کرد: به این دليل که ويروس در داخل بافت هست و وقتي در داخل يخچال قرار داده مي شود، دچار جمود نعشي ايجاد مي شود، که اسيد حاصل از آن مي تواند ويروس را از بين ببرد.
دکتر شایسته اضافه کرد: اگر در حین ذبح دام، گوشت آن تکه شود و بدون وسایل حفاظتی و دستکش  به آن دست زد و زخمی کوچک در دست باشد ، ویروس به راحتی منتقل می شود.
وی با توصیه به خرید گوشت از مراکز مورد تایید دامپزشکی به دلیل رعایت پیش سرد کردن گوشت در يخچال هاي مخصوص گفت: احتمال انتقال آلودگي از دامي که در خانه و محله ذبح  مي شود براي بقيه نيز زياد است.
مدیر گروه بیماری های دانشگاه با بیان اینکه خونریزی بیماري مي تواند از بيني، مخاط دهان، دستگاه هاي گوارش، اداري تناسلي و در خانم ها خونريزي رحمي باشد گفت: آنچه که بيمار را دچار مشکل مي کند همين خونريزي است که اگر به فکر آن نبود و دير اقدام شود منجر به شوک و مرگ بيمار مي شود.
دکتر شایسته با اشاره به روش های تشخیصی بیماری گفت: اگر بیمار به موقع تشخیص داده شود، یکسري داروها استفاده مي شود و مهم کنترل خونريزي بيمار است که بيمار بعد از آن وارد فاز نقاهت و بهبودي مي شود.

نسخه چاپي ارسال به دوست

چهارشنبه ١٠ خرداد ١٣٩٦ - ١٧:٤٠ / شماره خبر: ١٦١٩٤٣ / تعداد نمايش: 407

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج