وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

توصیه های تغذیه ای در ایام نوروز:

مصرف غذاهای سرخ کرده را محدود کنید

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه باید مصرف غذای سرخ کرده محدود شود، توصیه کرد: بهتر است، غذاها به صورت بخارپز، آب پز و تنوری طبخ شود.

 دکتر زهرا عبداللهی در گفت و گو با وبدا درخصوص توصیه های تغذیه ای در ایام نوروز و صرف نهار و شام در این ایام گفت: در میهمانی‌ های نوروزی در وعده ناهار و شام، برای پرهیز از دریافت زیاد کالری که به دنبال مصرف غذاهای چرب و سرخ شده وارد بدن می شود، باید سعی شود، نیمی از بشقاب با سالاد و سبزی پر شده و مصرف شود، چراکه مصرف سالاد و سبزی بدلیل داشتن فیبر، جذب چربی‌ ها و مواد قندی را کاهش می‌ دهد و به این ترتیب از اضافه وزن جلوگیری می ‌کند، بنابراین مصرف 5 وعده سبزیجات در روز ضرورت دارد.

 وی تاکید کرد: مصرف نوشابه (حتی انواع کم کالری) و آبمیوه های صنعتی که حاوی قند زیادی هستند باید به حداقل برسد و به جای آن ها از آب و یا دوغ های کم‌ نمک و بدون گاز استفاده شود.

دکتر عبداللهی با بیان اینکه برای سلامتی و نشاط بیشتر در ایام نوروز نیز مانند سایر روزهای سال به جای مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، می توان از غذاهای بخارپز، آب پز و تنوری استفاده کرد، تاکید کرد: در ایام نوروز در کنار تغذیه متعادل، تحرک بدنی و ورزش الزامی است و حداقل 30 دقیقه پیاده روی تند در روز تاثیر زیادی در سلامتی و جلوگیری از اضافه وزن خواهد داشت.

 وی تصریح کرد: برای برخورداری از آرامش و سلامتی در طول سفرهای نوروزی و ایام دید و بازدید، تعادل در مصرف مواد غذایی را فراموش نکنید و برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در ایام نوروز به مقدار کالری دریافتی در طول روز توجه کنید. 

 دکتر عبداللهی در پایان توصیه کرد: حتی الامکان مصرف فست فودها (سوسیس، کالباس، پیتزا و انواع ساندویچ ها) و سیب زمینی سرخ کرده و پرنمک محدود شود، زیرا در فست ها مقادیر زیاد نمک و چربی وجود دارد و این موضوع برای سلامتی ضرر دارد. /207

نسخه چاپي ارسال به دوست

پنج شنبه ٢ فروردين ١٣٩٧ - ١٤:٤٤ / شماره خبر: ١٧٤٥١٥ / تعداد نمايش: 1339

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج