وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خبر داد:

کاهش بیماری گواتر از 68 درصد به 6.5 درصد در کشور

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه در دو طول دو دهه پوشش مصرف نمک یددار به 98 درصد در کشور رسید، گفت: در این مدت، بیماری گواتر از 68 درصد به 6.5 درصد در کشور کاهش یافته است. 
 
دکتر زهرا عبداللهی در گفت و گو با وبدا، با بیان اینکه ید ماده ای حیاتی است که در ساخت هورمون‌ های تیرویید نقش اساسی ایفا می‌ کند، گفت:  از سال ها قبل، کمبود ید به عنوان مشکل عمده تغذیه ای در کشور وجود داشته است و طبق بررسی های کشوری در سال 68، شیوع 70 درصدی گواتر در کشور تایید شد که گواتر نیز نشانه بارز کمبود ید در بدن است.
 
وی ادامه داد: در سال 1370 که کمیته کشوری پیشگیری و کنترل کمبود ید تشکیل شد، به عنوان راهکاری عملی و ارزان قیمت، ید را به نمک های خوراکی اضافه کرد که براساس تصویب این کمیته و مقررات وضع شده، تمامی کارخانه های نمک موظف به افزودن ید به نمک های خوراکی شدند.
 
دکتر عبداللهی با بیان اینکه با افزودن ید به نمک های خوراکی بیماری گواتر روبه کاهش رفت، خاطرنشان کرد: در طول دو دهه ید رسانی به رژیم غذایی مردم، شیوع گواتر از 68 درصد به 6.5 درصد کاهش پیدا کرده است و پوشش مصرف نمک یددار به 98 درصد در کشور رسید.  
 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ایران از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان یکی از کشورهای موفق در زمینه کاهش کمبود ید معرفی شد، اظهار داشت: در حال حاضر که تقریبا 25 سال از یدرسانی می گذرد، این مشکل تحت کنترل است.
 
وی درخصوص برنامه هایی که در خصوص پایش و کنترل کمبود ید در دست انجام است، گفت: در این راستا برنامه پایش ید ادرار دانش آموزان در سطح کشور وجود دارد، به عبارتی، پایش سالانه ید ادرار دانش آموزان نشان می دهد که این ماده در بدن آنها کافی است یانه، که این پایش شاخص کفایت دریافت ید در جامعه است. 
 
دکتر عبداللهی ادامه داد: طبق اطلاعاتی که از این پایش سالانه استخراج شده است، می توان دریافت که میانه ید ادرار دانش آموزان در حد مطلوب و بالاتر از مطلوب است که نشان کفایت دریافت این ماده در بدن مردم جامعه و کافی بودن ید در نمک های خوراکی است. 
 
وی درخصوص سنجش سلامت و کیفیت نمک های خوراکی از لحاظ دارا بودن ید، بیان کرد: نمک های خوراکی که در سطح کشور در کارنجات مجاز تولید و بسته بندی می شوند، تحت نظام پایش و کنترل کیفیت نمک های خوراکی مورد بررسی قرار گرفته و ید آنها اندازه گیری می شود.
 
 
وی در پایان افزود: این پایش، هم در سطح تولید با مسئولیت سازمان غذا و دارو و هم درسطح عرضه توسط  بازرسین بهداشت محیط با کیت یدسنج انجام می شود./207

نسخه چاپي ارسال به دوست

شنبه ٥ خرداد ١٣٩٧ - ١٠:٢٣ / شماره خبر: ١٧٧١٥٣ / تعداد نمايش: 728

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج