مشاور وزیر بهداشت در پیامی به مناسبت روز پزشک بیان کرد:
پزشکی، پیشه پیشگیری؛ طبابت، هنر حفظ تندرستی
مشاور وزیر و مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در پیامی به مناسبت فرارسیدن روز پزشک، با اشاره به تعریف دانش پزشکی از دیدگاه حکیمان بزرگ طب ایرانی و تقدم تلاش برای پیشگیری و برنامهریزی برای ارتقای سطح سلامت و تندرستی هر فرد در حرفه آنان، این روز را به جامعه پزشکی کشور و همکاران متخصص طب ایرانی تبریک گفت.
به گزارش وبدا، دکتر «محمدرضا شمس اردکانی»، مشاور وزیر و مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در پیامی به مناسبت فرارسیدن زادروز بوعلیسینا و روز پزشک، با بزرگداشت مقام طبابت و جایگاه پزشک، بیان و تبیین مفاهیم والای نهفته در طب و ارزشهای پزشکی را برای دستیابی این حرفه مقدس به کمال هدف، ضروری دانست.
وی در این پیام، با اشاره به تعریف دانش پزشکی از دیدگاه حکیمان بلندآوازه طب ایرانی و تقدم تلاش برای پیشگیری و برنامهریزی برای ارتقای سطح سلامت و تندرستی هر فرد در حرفه آنان، بر نهادینه بودن این دیدگاه مترقی در مکتب طب ایرانی تاکید کرد و مهمترین ابزار حکیمان بزرگ این سرزمین کهن را آموزش و اصلاح سبک زندگی و آمیختن فرهنگ روزمره مردم با آموزههای حکمی طبیبان دانست.
مشاور وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه نگاه کلنگر، با در نظر گرفتن تمام ابعاد وجود انسانی میتواند موفق عمل کرده و در قعر جزءنگری، هیچگاه به ساحل امن خدمت عملگرایانه نخواهد رسید، روز پزشک را به تمامی جامعه پزشکی کشور و همکاران متخصص طب ایرانی تبریک گفت.
متن کامل پیام به شرح زیر است:
پزشکی، پیشه پیشگیری
طبابت، هنر حفظ تندرستی
زادروز پورسینا بهانهای برای پاسداشت طب و پزشکی، بزرگداشت مقام طبابت و جایگاه پزشک و طبیب است که اگرچه امری ستودنی است، اما چنانچه مفاهیم والای نهفته در طب و ارزشهای پزشکی بیان و تبیین نشوند، کمال هدف به دست نیامده است.
به این بهانه، تعریف دانش پزشکی از دیدگاه ابن سینا، اخوینی و سایر حکیمان بلندآوازه طب ایرانی را بازخوانی میکنیم که:
«بجشکی پیشهای بود که تندرستی آدمیان را نگه دارد و چون رفته بود، باز آرد به علم و عمل!»
از این منظر اگرچه وظیفه پزشک درمان بیماران نیز هست، اما شغل مقدم او تلاش برای پیشگیری و رصد سلامتی هر فرد و برنامهریزی برای ارتقای سطح سلامت و تندرستی اوست!
اگرچه سلامتی هر شخص را طیفی با کمینه و بیشینه سطح سلامت فرض کنیم، طبیب باید در دوران تندرستی افراد نیز با پایش این سطح، هم مراقبت کند شخص بیمار نشود و هم بهترین وضعیت ممکن را برای او رقم بزند.
این دیدگاه مترقی اگرچه در جامعه پزشکی امروز نیز مطرح و رو به ترقی است، اما از اساس در مکتب طب ایرانی نهادینه است.
مهمترین ابزار حکیمان بزرگ این سرزمین کهن، آموزش و اصلاح سبک زندگی مردم بوده، بهگونهای که فرهنگ روزمره ایشان آمیخته با آموزههای حکمی طبیبان بوده است که این شیوه از تغییر سبک زندگی به نفع سلامت جامعه، بهترین روش ارتقای سواد سلامت اجتماع نیز بوده و هست.
از طرفی توجه به خصوصیات شخصی هر فرد و لحاظ کردن شاخصههای فردی بیماران و تکتک اعضای خانواده و جامعه، همان رویکرد پزشکی شخصمحور امروزی است که همچنان گمان میکنیم اگر این نگاه کلنگر با در نظر گرفتن تمام ابعاد وجود انسانی توام باشد، میتواند موفق عمل کند وگرنه در قعر جزءنگری، هیچگاه به ساحل امن خدمت عملگرایانه نخواهد رسید.
در پایان با تبریک این روز خجسته به جامعه پزشکی گرانقدر کشور و با تهنیت آن به همکاران متخصص طب ایرانی که به دور از افراط و تفریط و در کنار هم و با تعامل علمی، مشغول آموزش، پژوهش و خدمت هستند، این آموزه سراسر حکمت پورسینا را مرور میکنیم که:
سرآمد همه تدابیر حفظ سلامتی، این سه چیز است: ورزش، تدبیر غذا و تغذیه و تدبیر خواب مناسب!
نسخه چاپي
ارسال به دوست
جمعه ١ شهريور ١٣٩٨ - ٠٨:٠٣ / شماره خبر: ١٩٤٣٤٠ / تعداد نمايش: 174
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |
خروج
http://www.aryanic.com/طراحی-سایت توسط 0 aryanic