وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

با تغذیه صحیح از برزو بیماری‌های قلبی جلوگیری کنید

مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی تغذیه صحیح را عاملی موثر در پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی دانست.

به گزارش وب دا، نسرین علیزاده اظهار کرد: عوامل موثر در بروز بیماری‌های قلبی عروقی شامل اختلال در چربی‌های خون و بالا بودن سطح کلسترول خون، کم تحرکی، فشار خون بالا، رژیم غذایی نامناسب، استرس و فشارهای روحی و روانی، چاقی و استعمال دخانیات است.
وی توصیه‌های تغذیه‌ای موثر در پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی را شامل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه دانست و ادامه داد: تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است.
وی اضافه کرد: تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در پنج گروه اصلی غذایی یعنی گروه نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، میوه‌ها و سبزی‌ها معرفی می‌شوند.
مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی با اشاره به اینکه کاهش مصرف چربی و روغن در برنامه غذایی از اولویت های پیشگیری از ابتلا به عوارض قلب و عروق است، افزود: باید غذاها را تا حد امکان به صورت آب‌پز، بخارپز یا کبابی مصرف کرده و از سرخ کردن زیاد غذا خودداری شود.
علیزاده ادامه داد: مصرف غذاهای سرخ شده، سوسیس، کالباس، خامه، چیپس، پفک، سس‌ها، مغز، دل و قلوه، کله و پاچه در برنامه غذایی به حداقل کاهش یابد و پوست مرغ و چربی‌های قابل مشاهده گوشت و مرغ قبل از طبخ جدا شود.
وی با بیان اینکه باید از قسمت‌های کم چرب گوشت‌ها استفاه کنیم، گفت: استفاده از گوشت‌های کم چرب مانند مرغ و ماهی به جای گوشت قرمز مفید است و استفاده حداقل دو بار در هفته از ماهی توصیه می شود.
وی یادآور شد: چربی موجود در ماهی از انواع چربی‌های مفید است و به جای سرخ کردن ماهی، آن را به شکل بخارپز و یا تنوری استفاده کنیم.
مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه با اشاره به اینکه از روغن زیتون برای سرخ کردن غذا استفاده نشود، اظهار کرد: توجه به نوع روغن مصرفی بسیار مهم است لذا استفاده از روغن‌های مایع مانند روغن زیتون و روغن آفتابگردان به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد، برای پیشگیری از افزایش کلسترول خون پیشنهاد می شود.
علیزاده افزود: از مصرف غذاهای سرخ کرده پرهیز کنیم و در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود.
وی ادامه داد: روغن جامد هیدروژنه، حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس است که خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد، از طرفی مصرف روغن زیتون و مغزها به دلیل کنترل انرژی دریافتی، باید متعادل باشد.

نسخه چاپي ارسال به دوست

سه شنبه ٢٨ خرداد ١٣٩٨ - ١٠:٥٥ / شماره خبر: ١٩١٨٩٤ / تعداد نمايش: 51

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج