وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان:

همایش ملی «پسته و سلامت» در رفسنجان آغاز به‌کار کرد

صبح امروز و با حضور مسئولان، نخستین همایش ملی پسته و سلامت در دانشکده پزشکی رفسنجان آغاز به‌کار کرد. به گزارش خبرنگار وب دا ، دکتر علی اسماعیلی‌ندیمی رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان در این همایش از مرکز تحقیقات پسته کشور و دانشگاه ولیعصر در برگزاری همایش تقدیر کرد و اظهار داشت: دانشگاه علوم‌پزشکی در دو حوزه معاونت بهداشتی و دارو و غذا درگیر مستقیم امر پسته هستند. وی با بیان اینکه پسته یک محصول غذایی است و کنترل‌های لازم باید در تولید این محصول داشته باشیم، تصریح کرد: حوزه معاونت بهداشتی اقدامات خوبی در راستای سالم‌سازی و بهداشتی کردن فرآوری پسته انجام داده است. دکتر اسماعیلی‌ندیمی افزود: در سال 71 فقط دو کارگاه مکانیزه ضبط پسته داشتیم از 71 تا 93 کارگاه‌های خانگی تعدادشان کم و الان 530 کارگاه مکانیزه بهداشتی پسته وجود دارد و حرکت روبه ‌جلوی خوبی است که باید تداوم داشته باشد. رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان ادامه داد: اقدامات آموزشی در حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه انجام دادیم به تک‌تک کارگاه‌های مکانیزه و سنتی ارائه می‌شود. وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم‌پزشکی جزوه‌های آموزش صحیح نگهداری و انبارداری، پسته‌چینی و فرآوری را به مردم آموزش می‌دهد. دکتر اسماعیلی‌ندیمی گفت: در سنوات گذشته وضعیت نامطلوب بود و ما این وضعیت را به شرایط خوب تغییر دادیم و بخش عمده پسته به شکل شایسته‌ای صادر می‌شود و هر چه جلوتر می‌رویم این فرآوری بهتر انجام شود. وی با اشاره به هدف برگزاری همایش پسته عنوان کرد: ترکیبی از رشد جمعیت و پیر شدن جمعی، افزایش شیوع اختلالات قلبی، سرطان و بیماری‌های مزمن و بار مالی زندگی کردن را افزایش داده و عامل نگرانی گسترده‌ای در جامعه است. رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان عنوان کرد: از سال 91 نزدیک به 38 درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی است و رتبه دوم سرطان‌ها هستند. وی با اشاره به اینکه افزایش بار بیماری‌ها و تغییر در رفتار تغذیه‌ای مردم ما را با سونامی از بیماری‌ها مواجه می‌کند، گفت: رژِیم غذایی که بتواند حاوی آجیل‌ها باشد می‌تواند یکی از عوامل پیشگیری کننده باشد. دکتر اسماعیلی‌ندیمی عنوان کرد: رفسنجان یکی از قطب‌های تولید پسته در کشور و دنیا است اما خشکسالی تولید این محصول را کاهش داده است. رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان بیان کرد: پسته سرشار از ویتامین k، bو آنتی‌اکسیدان‌های فراوان است و مصرف 80 گرم برای سه ماه برای بدن بسیار مفید است. وی متذکر شد: دیابتی‌ها بیماران پرخطری هستند که در کاهش عوارض ناشی از این بیماری باید بتوانیم موثر باشیم و پسته می‌تواند وضعیت پیش از دیابت را پایدارتر کند. دکتر اسماعیلی‌ندیمی افزود: ما مرکز پسته دنیا هستیم و کمترین مقالات هم از ایران است در زمینه پسته تحقیقات کمتری انجام شده است.

نسخه چاپي ارسال به دوست

چهارشنبه ٢٥ شهريور ١٣٩٤ - ١١:٢٤ / شماره خبر: ١٣٢١٣٥ / تعداد نمايش: 2044

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج