وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان

همایش ملی «پسته و سلامت» در رفسنجان پایان یافت

نخستین همایش ملی «پسته و سلامت» و «پسته سالم» با معرفی هشت مقاله و پوستر برتر در رفسنجان به‌کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار وب دا، نخستین همایش «پسته و سلامت» و «پسته سالم» از صبح امروز در سالن آمفی‌تئاتر دانشکده پزشکی شهرستان رفسنجان آغاز و عصر امروز با سخنرانی‌های تخصصی سخنرانان از دانشگاه‌های کشور ادامه داشت.
دکتر علی اسماعیلی‌ندیمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در آیین اختتامیه این همایش اظهار داشت: در مجموع مقالات جالبی در همایش ارائه شده بود، در زمینۀ پسته وحشی مقاله‌هایی بود که تأثیر این محصول بر کلسترول و فاکتورهای خونی را بیان می‌کرد و آن را با داروهای شیمیایی مقایسه کرده بود.
وی بیان داشت: اصرار ما در برگزاری این همایش جنبه‌های سلامت‌محوری پسته بود که با همکاری دانشگاه ولی‌عصر (عج) و مرکز تحقیقات پسته کشور در نظر داریم دبیرخانه‌ای ایجاد کنیم که این همایش دو سال یک‌بار برگزار شود.
دکتر اسماعیلی‌ندیمی با بیان اینکه از دانشگاه‌های مختلف کشور و استان و معاونت دارو و غذای کشور در این همایش شرکت داشتند، خاطرنشان کرد: در زمینۀ افلاتوکسین پسته تحقیقات خوبی انجام‌ شده بود، افلاتوکسین سمی تولید می‌کند که سبب ایجاد سرطان‌هایی از جمله کبد می‌شود.
وی تأکید کرد: نباید پسته در محیط مرطوب و گرم نگهداری شود، این محصول باید به‌ موقع از انبارها خارج شده و به فروش برسد و پسته‌های آلوده نیز باید از پسته‌های سالم جدا شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان شامگاه چهارشنبه در اختتامیه این همایش گفت: قارچ افلاتوکسین در پسته زمانی که تولید سم کند و این سم به میزان کافی به بدن وارد شود، موجب افزایش برخی سرطان ها از جمله سرطان کبد می شود.
دکتر علی اسماعیلی افزود: قارچ افلاتوکسین خیلی مهم نیست اما می تواند سمی خطرناک تولید کند.
وی ادامه داد: اگر پسته در محیطی گرم و مرطوب نگهداری شود، قارچ افلاتوکسین در پسته تولید سم می کند.
وی با اشاره به مقالات ارایه شده در این همایش، اظهار کرد: یکی از مقالات جالب مطرح شده در این همایش با موضوع شناسایی گونه های مختلف افلاتوکسین بوده است که از کارها و تحقیقات مهم در کشور به شمار می رود.
وی ادامه داد: این مقاله از سوی دکتر صداقتی از دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان ارایه شد.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مقالات مهم و جالب در این همایش اثر عصاره میوه پسته وحشی(بنه) و همچنین اثر پودر این میوه بر موش های صحرایی بود.
دکتر علی شمسی‌زاده جانشین دبیر این همایش نیز با اشاره به برنامه‌های فردا که مربوط به کارگاه‌های آموزشی می‌شود، اظهار داشت: بازدید میهمانان و شرکت‌کنندگان در همایش از مزرعه پسته آگاه و محل فرآوری پسته یکی از برنامه‌های پیش روی فردا است.
وی ادامه داد: 20 غرفه‌ای که در محل برگزاری همایش دایر هستند، فردا نیز پذیرای عموم مردم و علاقه‌مندان خواهند بود.
دکتر شمسی‌زاده با اشاره به مقالات و پوسترهای ارائه‌ شده در نخستین همایش پسته و سلامت و پسته سالم عنوان کرد: تعداد چهار پوستر و چهار مقاله از بین مقالات ارائه‌ شده بنا به نظر هیئت‌ داوران انتخاب‌ شده است که در دو حوزه محور همایش هستند.
دکتر شمسی‌زاده در پایان سخنان خود از دانشگاه ولی‌عصر (عج)، معاونت دارو و غذا، بانک ملت و شرکت‌های حاضر در همایش قدردانی کرد.
دکتر حمید حکیمی هم با اشاره به تلاش یک‌ ساله برای برگزاری این همایش اظهار داشت: انسجام و همدلی بین نیروهای دانشگاه قابل ‌تحسین است و این مهم مورد توجه اساتید دانشگاه‌های کشور که میهمان ما بودند قرار گرفته بود.
دبیر نخستین همایش پسته و سلامت و پسته سالم از اساتید دانشگاه ولی‌عصر (عج)، موسسه تحقیقات پسته کشور و انجمن پسته ایران به سبب همکاری در این همایش قدردانی کرد.
گفتنی است ، در پایان این آیین از چهار رتبه برتر در مقاله و چهار رتبه برتر در پوستر مورد تقدیر قرار گرفتند.
گرفتن عکس یادگاری نفرات برتر و مسئولان و عوامل اجرایی پایان ‌بخش آیین اختتامیه نخستین همایش پسته و سلامت و پسته سالم بود.

نسخه چاپي ارسال به دوست

چهارشنبه ٢٥ شهريور ١٣٩٤ - ١٩:٣٢ / شماره خبر: ١٣٢٢٣٢ / تعداد نمايش: 2189

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج