پاسخ مطلب مندرج در خبرگزاری دانشجو:
ارزیابی های لازم جهت صدور مجوز فرآورده های طبیعی و سنتی طبق مقررات انجام شده است
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در این جوابیه تاکید کرد: با توجه به شرایط حاکم در کشور و همه گیری بیماری COVID-19، درخواست های مربوط به ثبت فرآورده طبیعی و سنتی با ادعای اثربخشی در این بیماری در اولویت بررسی سازمان غذا و دارو قرار دارد.
به گزارش وبدا، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در پاسخ به خبر انتقادی خبرگزاری دانشجو با عنوان «چه افتخاری است که از داروهای WHO استفاده می کنیم اما نگاه به داخل نداریم» در تاریخ 9 آذرماه 99 اعلام کرد:
درخواست های مرتبط با تولید فرآوردههای طبیعی و سنتی، برگرفته از پژوهشهای محققین کشور یا متون طب سنتی ایرانی، واصله از سوی متقاضیان، در این اداره کل مورد ارزیابی قرار گرفته و مطابق با ضوابط و مقررات جاری کشور اقدام لازم انجام میپذیرد. (شایان ذکر است تاکنون برای بیش از 2500 فرآورده طبیعی و 1600 فرآورده طب سنتی ایران، مجوز تولید صادر شده است)
با توجه به شرایط حاکم در کشور و همهگیری بیماری COVID-19، درخواست های مربوط به ثبت فرآورده طبیعی و سنتی با ادعای اثربخشی در این بیماری در اولویت بررسی سازمان غذا و دارو قرار دارد و تا کنون در این حوزه بررسی و ارزیابی لازم، طبق مقررات و ضوابط، برای صدور مجوزهای مرتبط صورت گرفته یا در دست اقدام است.
همچنین یادآور میشود با هدف بهرهبری بهینه از ظرفیتهای داخل کشور و منابع طبیعی موجود در تولید فرآوردههای طبیعی و سنتی، پیرو عقد تفاهمنامه شهریور ماه 1399 سازمان غذا و دارو با معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، و در همکاری با دفتر طرح ملی گیاهان دارویی، حمایتها و اقدام تشویقی از سوی ارگانهای پیشگفت برای صنایع تولید فرآورده های مرتبط، و استفاده بهینه از توان داخلی و گونه های بومی (ضمن توجه به حفظ ذخایر ژنتیکی) در حال انجام است.