• 98/11/16 - 15:29
  • 449
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
پاسخ مطلب مندرج در روزنامه آفتاب یزد:

افراد حتی المقدور از غذاها به شکل تازه استفاده کنند/ مصرف موردی و محدود غذاهای کنسروی عموما خطر خاصی به دنبال ندارد

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در این جوابیه تاکید کرد: برخی کنسروها حاوی مقادیر بالایی قند، نمک یا چربی هستند که برای سلامت انسان زیانبار هستند و ضمنا، در تهیه کنسروها، عمدتا از افزودنی ها و نگهدارنده هایی شیمیایی استفاده می شود که می توانند سلامت انسان را به خطر اندازند.

به گزارش وبدا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به مطلب انتقادی روزنامه آفتاب یزد با عنوان « زیان آور بودن غذاهای کنسروی» در تاریخ 28 دی ماه 98 اعلام کرد:

کنسرو کردن یکی از روش های نوین نگهداری مواد خوراکی است که امکان بهره مندی از غذاهای مختلف در اوقات مختلف سال را فراهم می سازد. در زمان های گذشته نیز بشر از روش هایی همچون خشک کردن، دودی کردن، قرمه کردن و امثال آن جهت حفظ و نگهداری غذاهای گوناگونی همچون میوه ها و سبزی ها، حبوبات، گوشت و دیگر اقلام خوراکی استفاده می کرد تا در زمانی از سال که شکل تازه اینگونه خوراکی ها در دسترس نبود، امکان استفاده از اشکال دیگر آنها به منظور تامین نیازهای تغذیه ای و نیز ایجاد تنوع غذایی فراهم شود.

با پیشرفت و توسعه فناوری، شیوه کنسرو کردن نیز به عنوان روشی نوین برای حفظ و نگهداری مواد غذایی مورد استفاده قرار گرفت و اتفاقا تاثیرات مثبتی هم در تولید و توزیع فراورده های خوراکی و جلوگیری از گرسنگی و کمبودهای غذایی در سراسر جهان بر جای گذاشت. با گذشت زمان، فناوری کنسروسازی توسعه بیشتری یافت و اثرات نامطلوب فراوری بر ارزش تغذیه ای مواد خوراکی به کمترین میزان رسید و جلوگیری از بروز آلودگی های میکروبی و شیمیایی در کنسروها نیز به نحو فزاینده ای موثرتر گشت، به نحوی که امروزه، صنایع غذایی قادر به تولید کنسروهایی با کمترین کاهش ارزش غذایی و بالاترین استانداردهای بهداشتی هستند.

توصیه کارشناسان علوم تغذیه بر این است که افراد، حتی المقدور از غذاها به شکل تازه استفاده کنند و از مصرف مواد غذایی کنسروی، جز در موارد اضطراری یا مواقعی که نگهداری و توزیع مواد غذایی تازه ناممکن است، پرهیز نمایند، چرا که فراوری، هر چند اندک، موجب کاهش ارزش تغذیه ای مواد غذایی می گردد.

از سوی دیگر، برخی کنسروها حاوی مقادیر بالایی قند، نمک یا چربی هستند که برای سلامت انسان زیانبار هستند و ضمنا، در تهیه کنسروها، عمدتا از افزودنی ها و نگهدارنده هایی شیمیایی استفاده می شود که می توانند سلامت انسان را به خطر اندازند. با این وجود، مصرف موردی و محدود غذاهای کنسروی عموما خطر خاصی را به دنبال ندارد و صرفا مصرف فراوان و مداوم آنها است که مخاطرات تغذیه ای را ایجاد می کند.

 

در مجموع می توان عنوان کرد مصرف مواد غذایی کنسروی در مقادیر اندک و موارد محدود، با توجه به پیشرفت های تکنولوژیک در صنایع غذایی که مضرات مصرف اینگونه غذاهای فراوری شده را به کمترین میزان رسانده، فاقد خطر جدی برای سلامت انسان ها است، ولی مصرف فراوان و مداوم آنها، عمدتا به دلیل محتوای بالای قند و نمک و چربی و نیز افزودنی ها و نگهدارنده های شیمیایی، از سوی کارشناسان علوم تغذیه توصیه نمی شود.

  • گروه خبری : پاسخگویی به رسانه ها
  • کد خبر : 199417
کلمات کلیدی